16 dec, 2022

Adventstocht Zorg Federatie Oldenzaal

16-12-2022

Het leek vanavond wel of heel Oldenzaal in de ban was van de Adventstocht van Zorgfederatie Oldenzaal. (ZFO) Het hele centrum ademde kerstsfeer en op vele plekken kwam je kerstfiguren tegen zoals engelen, herders, de drie koningen , een heraut en natuurlijk ook Maria en Jozef. Zelfs levende schapen en ook nog een ezel.

Het begon allemaal bij de zorglocaties van ZFO de Scholtenhof en de Mariahof. Personeelsleden werden geschminkt tot kerstfiguren en namen hun posities in, in het centrum van Oldenzaal. Niet lang daarna vertrokken de bewoners in groepen, op zoek naar het kind in “Bethlehem”. Het werd een “barre” tocht door de winterse kou, maar toch voelde het als een warme deken door de manier waarop er gespeeld werd. Bovendien waren er heerlijke gehaktballen en warme chocolademelk te verkrijgen. 

Niet alleen bewoners gingen vanavond op reis. Natuurlijk was er ondersteuning vanuit familie en vrienden, maar ook vanuit Stichting Goal meldde zich het bedrijf SKO Projectinrichting  die met maar liefst 10 mensen kwam ondersteunen!!

Samen genoten ze van de tocht, het spel, de lekkernijen en van het mini Kerstconcert in de Plechelmus basiliek!!

Het ware kerstgevoel kwam vanavond naar boven en hier en daar werd zelfs een traantje weggepinkt!! 

Het wordt vast en zeker een zalig kerstfeest!! 

Meer nieuws

09 dec, 2023

Adventstocht LosserHof met maar liefst 707 kaarsjes

LosserHof was vrijdagavond in de ban van de Adventstocht! Het was er ook een perfecte avond voor. Het was lekker zacht weer en een beetje mistig, waardoor de lichtjes iets mystieks kregen. Het geluid van de vele Midwinterhoornblazers deed de rest. De afdeling Recreatie en het Pastoraat van De Twentse Zorgcentra hadden de tocht geweldig voorbereid. Sfeervolle decors onderweg waarin de Jozef’s, Maria’s, Engelen, herders etc. hun deel van het Kerstverhaal konden vertolken. Maar liefst 707!!! kaarsjes onderweg die de route aangaven. Mensen van de Grolsch én By Björn waren er voor de extra ondersteuning op de groepen, zodat vele bewoners tóch nog mee konden op reis naar dat verre “Bethlehem” (hoewel een aantal bewoners “Bentelo” ook goed vond!!) Dank aan iedereen die betrokken was bij deze geweldige Adventstocht!!

Lees meer

07 dec, 2023

De eerste adventstocht en meteen al een betoverende start

Het was de eerste, en meteen al een betoverende start, van de adventstochten op De Twentse Zorgcentra. Op locatie ‘t Bouwhuis hadden de afdelingen Recreatie en Pastoraat de boel magisch versierd. Ze hadden veel enthousiaste collega’s en vrijwilligers opgetrommeld die werden ingezet als spelers die het levende kerstverhaal vertolkten. De betoverende sfeer van 600!!!!! kaarsjes onderweg en de kerstmuziek maakten deze avond werkelijk onvergetelijk!! Spits HEBO Kozijnen B.V. uit Hengevelde was er als spits deze avond als de extra ondersteuning voor de woongroepen. Zij zorgden ervoor dat élke bewoner kon meegenieten van dit sfeervolle tafereel! Daarnaast verrichtten zij de nodige hand- en spandiensten bij de vuurkorven en de muziek. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit wondermooie schouwspel!! Op naar een mooie Kerst!

Lees meer