10 nov, 2022

Golden Oldies

De Corona-periode heeft ertoe geleid dat gemeenten subsidies konden verstrekken en ideeën kon ondersteunen om eenzaamheid tegen te gaan. Vooral onder de doelgroep ouderen, is er meer behoefte aan sociaal contact. Stichting GOAL heeft een aanvraag ingediend in samenspraak met de #Hengeveldse #Toppers en CV de Höftemennekes om een tweede editie van de #GoldenOldies te organiseren in de Gemeente Hof van Twente. De aanvraag werd gehonoreerd en donderdagmiddag 10 november zat de sporthal bij Kulturhus de Marke in Hengevelde echt afgeladen vol. Bussen van Ter Doest en taxibusjes van Stichting Franje Hof van Twente reden af- en aan. Buiten wachtte Jeugdcircus Caroly de mensen op met jongleer acts en op fraaie stelten.

Eenmaal binnenspeelden de trommelaars van Drumclub Rintintin van De Twentse Zorgcentra het dakleer van het dak van de sporthal. Bij de ontvangst en in de bediening zo’n 40 vrijwilligers die de mensen naar de plekken brachten en zorgden voor een natje en een droogje.

Burgemeester Nauta opende de Golden Oldies en zij was onder de indruk van de grootte van het evenement. De middag stond in het teken van “De kunst van het leven”. Presentator Paul Schabbink had er in de rol van “Schoffel Gertje” een mooi betoog over en zong zijn bekende lied “Vier vrienden”.

Manon en Suzan Gelen vertelden over hun ervaringen van het musiceren tijdens de lockdown in coronatijd. Spelen rondom de zorginstellingen, in tuinen, op terrassen, op parkeerplaatsen en in straten terwijl de mensen binnen zaten. Héél surrealistisch! Zij zongen nog één keer het gevoelige lied “Samen zijn” en zetten de mensen in beweging met de liedjes 'Que Sera Sera' en de evergreen 'Daar bij die molen'.

De band Premium haalde heel veel oude nummers van stal die er lekker in gingen en waarbij flink werd meegezongen.

De slotact was in handen van een Diva uit Twente. Die de hele wereld over heeft gereisd met haar muziek maar ze is haar Twente wel altijd trouw gebleven: Marga Bult. De bühne-ervaring spatte eraf. Met speels gemak pakte ze alle 550 senioren in de zaal in met Hollandse medleys maar natuurlijk ook met haar songfestival nummer “Rechtop in de wind”.


Aandacht was er zeker ook voor het nieuwe project van Stichting Goal die de vrijdagmiddagborrels van bedrijven vier keer per jaar graag zou zien bij mensen thuis die af en toe wel eens wat meer contact zouden willen. De #VrijMiGoal, zoals het project gaat heten, wordt eerst uitgerold in de Hof van Twente die daarmee de primeur heeft! Meer info volgt hierover…..

Meer nieuws

20 mrt, 2023

IJsfestijn wederom een geweldig succes!

Het ijsfestijn vandaag was er eentje om niet snel te vergeten. Zaterdag 18 maart 2023. Bij aankomst werden de gasten (van TMZ TriviumMeulenbeltZorg, De Twentse Zorgcentra, Verpleeghuis Herfstzon Goor, Stichting Franje Hof van Twente en Zorggroep Sint Maarten) voor de hoofdingang al muzikaal en warm ontvangen door dweilorkest De "Hofbloazers", in een heerlijk lentezonnetje. Binnen was er koffie/thee met een lekkere koek en werd iedereen welkom geheten door Paul Gelen van Stichting Goal en Gianni Romme van Ijsbaan Twente. Eerst was er een mooie show door 4 kunstschaatssters van TRKV Pirouette en daarna kon iedereen zelf op het ijs. Dit was mogelijk dankzij de vele vrijwilligers van Huuskes en Reggeborgh Marathonteam. Lopend, schuifelend, schaatsend en in de rolstoel over het ijs. Tussendoor kon er ook nog worden genoten van een heerlijke kom snert. De sfeer zat er deze middag goed in en iedereen vermaakte zich opperbest. Als afsluiting was er nog de race van 'rolstoel & schaatser combi's'. Na de prijsuitreiking werden Gianni en Loes bedankt voor hun inzet bij dit evenement en in de bloemetjes gezet. Zij vertrekken bij de ijsbaan maar maken zich er sterk voor om deze mooie traditie in Twente voort te zetten. Gezien de vele lachende gezichten is er ook op het ijs volop gescoord! #GOAL !!! Ook verscheen er op zondag een enorm leuk stuk in de Twentse Tubantia, lees je mee? Nog een laatste keer met Gianni Romme de Enschedese ijsbaan rond, in een rolstoel | Enschede | tubantia.nl

Lees meer

01 mrt, 2023

Datum GOAL-Waarbeekdag bekend

In navolging op het grote succes van voorgaande edities, hebben we op vrijdag 12 mei wederom attractiepark de Waarbeek in Hengelo tussen 10.00 en 15.30 uur afgehuurd voor de doelgroep “mensen met een verstandelijke beperking” en de doelgroep “ouderen” die het leuk vindt een dagje uit te gaan en wellicht de “nostalgische kermis” nog eens willen herbeleven. Deze dag organiseren wij in nauwe samenwerking met een aantal “Spitsen” van stichting GOAL. We willen u van harte uitnodigen om deel te nemen aan dit gezellige dagje uit! Het park is deze dag speciaal voor deze doelgroepen gereserveerd. Dit betekent dat attracties zijn aangepast, de in- en uitstaptijd verruimd en er staan extra mensen bij de attracties om u te ondersteunen. Naast deze aanpassingen bieden wij nog een bakje patat met een snack, een ijsje en de hele dag door gratis koffie/thee of ranja aan. Naast vele nieuwe attracties is er extra theater en muziek op deze dag in het park. Mocht je geen uitnodiging hebben ontvangen maar hier toch graag naar toe willen? Mail dan naar info@stichtinggoal.nl

Lees meer