10 nov, 2022

Golden Oldies

De Corona-periode heeft ertoe geleid dat gemeenten subsidies konden verstrekken en ideeën kon ondersteunen om eenzaamheid tegen te gaan. Vooral onder de doelgroep ouderen, is er meer behoefte aan sociaal contact. Stichting GOAL heeft een aanvraag ingediend in samenspraak met de #Hengeveldse #Toppers en CV de Höftemennekes om een tweede editie van de #GoldenOldies te organiseren in de Gemeente Hof van Twente. De aanvraag werd gehonoreerd en donderdagmiddag 10 november zat de sporthal bij Kulturhus de Marke in Hengevelde echt afgeladen vol. Bussen van Ter Doest en taxibusjes van Stichting Franje Hof van Twente reden af- en aan. Buiten wachtte Jeugdcircus Caroly de mensen op met jongleer acts en op fraaie stelten.

Eenmaal binnenspeelden de trommelaars van Drumclub Rintintin van De Twentse Zorgcentra het dakleer van het dak van de sporthal. Bij de ontvangst en in de bediening zo’n 40 vrijwilligers die de mensen naar de plekken brachten en zorgden voor een natje en een droogje.

Burgemeester Nauta opende de Golden Oldies en zij was onder de indruk van de grootte van het evenement. De middag stond in het teken van “De kunst van het leven”. Presentator Paul Schabbink had er in de rol van “Schoffel Gertje” een mooi betoog over en zong zijn bekende lied “Vier vrienden”.

Manon en Suzan Gelen vertelden over hun ervaringen van het musiceren tijdens de lockdown in coronatijd. Spelen rondom de zorginstellingen, in tuinen, op terrassen, op parkeerplaatsen en in straten terwijl de mensen binnen zaten. Héél surrealistisch! Zij zongen nog één keer het gevoelige lied “Samen zijn” en zetten de mensen in beweging met de liedjes 'Que Sera Sera' en de evergreen 'Daar bij die molen'.

De band Premium haalde heel veel oude nummers van stal die er lekker in gingen en waarbij flink werd meegezongen.

De slotact was in handen van een Diva uit Twente. Die de hele wereld over heeft gereisd met haar muziek maar ze is haar Twente wel altijd trouw gebleven: Marga Bult. De bühne-ervaring spatte eraf. Met speels gemak pakte ze alle 550 senioren in de zaal in met Hollandse medleys maar natuurlijk ook met haar songfestival nummer “Rechtop in de wind”.


Aandacht was er zeker ook voor het nieuwe project van Stichting Goal die de vrijdagmiddagborrels van bedrijven vier keer per jaar graag zou zien bij mensen thuis die af en toe wel eens wat meer contact zouden willen. De #VrijMiGoal, zoals het project gaat heten, wordt eerst uitgerold in de Hof van Twente die daarmee de primeur heeft! Meer info volgt hierover…..

Meer nieuws

15 sep, 2023

Rijen dik .........dat hoort bij de kermis.

Het zonnetje prijkte al vroeg in de ochtend aan de hemel. Ook zonnige gezichten op De Twentse Zorgcentra. Het is kermis op de LosserHof en iedereen mag er naar toe. Dus ook bewoners van ‘t Bouwhuis Enschede en de Colckhof Almelo. Die waren er dan ook, hoe gaaf is dat!? Recreatie De Twentse Zorgcentra had eerst een prikkelarme/ stilte-kermis bedacht, waarbij de attracties zonder muziek en lampjes draaien. Voor sommige bewoners een geweldige ervaring! De mensen van Quinnect uit Nijverdal waren meteen onder de indruk. Vooral omdat het hun eerste activiteit met Stichting GOAL was. Het was hun taak om bewoners te helpen met in- en uitstappen en de veiligheid rond de attracties te borgen, samen met de vrijwilligers en medewerkers van DTZC. Dat is ze SUPER gelukt! Na een klein uurtje ging de muziek weer aan en begonnen de lichtjes te branden. Het lokte vele bewoners naar de mooiste activiteit van het jaar!! Rijen dik voor de oliebollen- en patatkraam. Want dat hoort bij de kermis. ‘s Middags werd Quinnect afgelost door een team van Winza Outdoor Covers. Zij zijn gepokt en gemazeld in het werk op de kermis en weten wat hen te doen staat, aangezien ze al een paar jaartjes meedraaien. Het plezier en enthousiasme was als vanouds. De kermis werd GEVIERD! Lachende gezichten bij bewoners, personeel, vrijwilligers en zelfs bij de kermis- exploitanten! Het voelde weer als een SUPER GOAL! Iets om TROTS op te zijn!!

Lees meer

14 sep, 2023

Zwieren en zwaaien op de kermis

Een lekker patatje met snack was de aftrap voor de mensen van Heutink om er flink tegenaan te gaan op de kermis van de LosserHof, locatie van De Twentse Zorgcentra De attracties stonden weer klaar, de tent was opgezet en ingericht door Recreatie De Twentse Zorgcentra met een bar, discotafel en sfeerverlichting. De bewoners stonden te popelen om naar de kermis te gaan. Bij de attracties stond personeel van De Twentse Zorgcentra op vrijwillige basis om de bewoners op een veilige manier de kermis te laten beleven. Zij werden daarbij ondersteund door de mensen van Heutink . Het leverde louter en alleen lachende gezichten op. De kermis is begonnen. Vanavond was de aftrap en morgen overdag blijft het zwieren en zwaaien nog doorgaan!! Top dat zoiets kan bij een zorgorganisatie!!

Lees meer