05 feb, 2023

Goorse ondernemers maken impact!

Stichting Goal kent sinds kort naast zijn “Spitsen” ook ware “Pin(T)chhitters”. Dat zijn bedrijven die in de laatste minuten van hun werkweek SCOREN vóór en mét iemand, die behoefte heeft aan meer sociaal contact!

Eenzaamheid is in de huidige tijd  een steeds groter wordend probleem. Er zijn veel mensen die behoefte hebben aan meer aanspraak, maar die niet bij machte zijn om dit zelf te regelen. Hoe gaaf is het dan dat er bedrijven opstaan en zeggen dat zij hun #VrijdagmiddagBorrel een aantal keren per jaar willen nuttigen bij iemand die behoefte heeft aan aanspraak en gezelligheid ? Kortom: deze bedrijven brengen leven in de brouwerij!!

Stichting GOAL heeft het idee uitgewerkt en de Gemeente Hof van Twente heeft het als project omarmt met een subsidie. De pilot van het project loopt in #Goor en hier wordt door de Goorse ondernemers héél enthousiast op gereageerd! Het is UNIEK dat ondernemers met elkaar op deze manier een vuist maken tegen dit groeiende maatschappelijk probleem in hun eigen stad. Er zijn nu al zo’n 15 bedrijven die hebben aangegeven hieraan mee te willen werken. In tweetallen bezoeken zij dan iemand uit hun woonplaats die het fijn zou vinden dat er bezoek komt. Zij krijgen een 'VrijMiGoal-tas' mee die rijkelijk gevuld is met allerlei lekkers voor een geslaagde vrijdagmiddagborrel. Het eerste bezoek zal worden begeleid door een scout van GOAL, iemand die al bekend is bij degene waar bezoek zal plaats vinden. Op die manier proberen we drempels te verlagen en om de 1e bezoekjes soepel te laten verlopen.

Het is feitelijk een nieuwe vorm van “noaberschap” zoals ze dat in Twente zeggen en het heeft veel potentie als vorm om te groeien. Want wie wil er nou geen bezoek, als je dat wilt maar het zelf maar mondjesmaat krijgt? En welk bedrijf wil nou niet zijn/haar eigen “Tante Rikie” zoals de Zwarte cross dat ook heeft? Kortom: genoeg redenen om dit met elkaar tot een groot succes te maken!

“Vier het leven SAMEN” dat is dé ultieme GOAL!!


Meer nieuws

28 mrt, 2024

Vanuit de catacomben van De Grolsch Veste, de schatkist.

Vandaag was het weer tijd voor een avontuurlijke tocht door de Schatkist. Een reis in de tijd door de historie van FC Twente en ook door de catacomben van De Grolsch Veste. De gasten vanuit Sint Jozef uit Weerselo (onderdeel van Zorggroep Sint Maarten) werden meegenomen door een groep vrijwilligers van onze spits Grolsch. Na het welkomstwoordje was er een boeiende ontdekkingstocht door de gangen, kleedkamers, persruimte en natuurlijk het veld. De gastheren van FC Twente Jack & Henk van scoren in de wijk hadden veel verhalen en attributen uit het verre verleden. Aan het einde van de lange tocht was het nog even heerlijk napraten /nagenieten met een lekker hapje en drankje.

Lees meer

23 mrt, 2024

Maartse buien in Twente maar de zon scheen tijdens het GOAL IJsfestijn

Maartse buien in Twente maar de zon scheen toen de taxibusjes en auto's bij de Optisport IJsbaan Twente arriveerden voor het IJsfestijn van Stichting GOAL. De bijna 200 bewoners van TMZ Trivium Meulenbelt Zorg, Zorggroep Sint Maarten en De Twentse Zorgcentra werden muzikaal verwelkomt door het dweilorkest De "Hofbloazers" uit Goor. Een grote groep vrijwilligers van de sponsor Reggeborgh Foundation stond al klaar om alle bewoners vanuit de busjes naar binnen te helpen en iedereen te voorzien van koffie/thee/chocolademelk en een gevulde koek. "It giet aon" na het welkomswoord door Paul Gelen en Luc Beld. Eerst een mooie demonstratie kunstschaatsen door 3 schaatsters van TRKV Pirouette en daarna... mocht iedereen die het wilde het ijs op. Een heel snel rondje in de rolstoel geduwd door Tim Prins of Louis Hollaar van Schaatsteam Reggeborgh zorgde voor veel lachende gezichten. Of het ging ietsje langzamer met andere vrijwilligers. En sommigen gingen op een heel speciaal schaatsframe van de Frame Runners oet Twente over het ijs. Tussendoor was er voor iedereen ook nog een heerlijke kom warme snert. Als afsluiting van het IJsfestijn de finale van de 100 meter sprint met duo's rolstoeler/schaatser. Met de prijsuitreiking daarvan kwam dit mooie evenement tot een eind en hielpen de vrijwilligers alle bezoekers met rollator of rolstoel weer naar de taxibusjes. Er was weer volop genoten en je hoorde bij het afscheid van de bewoners én vrijwilligers heel vaak "tot volgend jaar"!

Lees meer