05 feb, 2023

Goorse ondernemers maken impact!

Stichting Goal kent sinds kort naast zijn “Spitsen” ook ware “Pin(T)chhitters”. Dat zijn bedrijven die in de laatste minuten van hun werkweek SCOREN vóór en mét iemand, die behoefte heeft aan meer sociaal contact!

Eenzaamheid is in de huidige tijd  een steeds groter wordend probleem. Er zijn veel mensen die behoefte hebben aan meer aanspraak, maar die niet bij machte zijn om dit zelf te regelen. Hoe gaaf is het dan dat er bedrijven opstaan en zeggen dat zij hun #VrijdagmiddagBorrel een aantal keren per jaar willen nuttigen bij iemand die behoefte heeft aan aanspraak en gezelligheid ? Kortom: deze bedrijven brengen leven in de brouwerij!!

Stichting GOAL heeft het idee uitgewerkt en de Gemeente Hof van Twente heeft het als project omarmt met een subsidie. De pilot van het project loopt in #Goor en hier wordt door de Goorse ondernemers héél enthousiast op gereageerd! Het is UNIEK dat ondernemers met elkaar op deze manier een vuist maken tegen dit groeiende maatschappelijk probleem in hun eigen stad. Er zijn nu al zo’n 15 bedrijven die hebben aangegeven hieraan mee te willen werken. In tweetallen bezoeken zij dan iemand uit hun woonplaats die het fijn zou vinden dat er bezoek komt. Zij krijgen een 'VrijMiGoal-tas' mee die rijkelijk gevuld is met allerlei lekkers voor een geslaagde vrijdagmiddagborrel. Het eerste bezoek zal worden begeleid door een scout van GOAL, iemand die al bekend is bij degene waar bezoek zal plaats vinden. Op die manier proberen we drempels te verlagen en om de 1e bezoekjes soepel te laten verlopen.

Het is feitelijk een nieuwe vorm van “noaberschap” zoals ze dat in Twente zeggen en het heeft veel potentie als vorm om te groeien. Want wie wil er nou geen bezoek, als je dat wilt maar het zelf maar mondjesmaat krijgt? En welk bedrijf wil nou niet zijn/haar eigen “Tante Rikie” zoals de Zwarte cross dat ook heeft? Kortom: genoeg redenen om dit met elkaar tot een groot succes te maken!

“Vier het leven SAMEN” dat is dé ultieme GOAL!!


Meer nieuws

20 mrt, 2023

IJsfestijn wederom een geweldig succes!

Het ijsfestijn vandaag was er eentje om niet snel te vergeten. Zaterdag 18 maart 2023. Bij aankomst werden de gasten (van TMZ TriviumMeulenbeltZorg, De Twentse Zorgcentra, Verpleeghuis Herfstzon Goor, Stichting Franje Hof van Twente en Zorggroep Sint Maarten) voor de hoofdingang al muzikaal en warm ontvangen door dweilorkest De "Hofbloazers", in een heerlijk lentezonnetje. Binnen was er koffie/thee met een lekkere koek en werd iedereen welkom geheten door Paul Gelen van Stichting Goal en Gianni Romme van Ijsbaan Twente. Eerst was er een mooie show door 4 kunstschaatssters van TRKV Pirouette en daarna kon iedereen zelf op het ijs. Dit was mogelijk dankzij de vele vrijwilligers van Huuskes en Reggeborgh Marathonteam. Lopend, schuifelend, schaatsend en in de rolstoel over het ijs. Tussendoor kon er ook nog worden genoten van een heerlijke kom snert. De sfeer zat er deze middag goed in en iedereen vermaakte zich opperbest. Als afsluiting was er nog de race van 'rolstoel & schaatser combi's'. Na de prijsuitreiking werden Gianni en Loes bedankt voor hun inzet bij dit evenement en in de bloemetjes gezet. Zij vertrekken bij de ijsbaan maar maken zich er sterk voor om deze mooie traditie in Twente voort te zetten. Gezien de vele lachende gezichten is er ook op het ijs volop gescoord! #GOAL !!! Ook verscheen er op zondag een enorm leuk stuk in de Twentse Tubantia, lees je mee? Nog een laatste keer met Gianni Romme de Enschedese ijsbaan rond, in een rolstoel | Enschede | tubantia.nl

Lees meer

01 mrt, 2023

Datum GOAL-Waarbeekdag bekend

In navolging op het grote succes van voorgaande edities, hebben we op vrijdag 12 mei wederom attractiepark de Waarbeek in Hengelo tussen 10.00 en 15.30 uur afgehuurd voor de doelgroep “mensen met een verstandelijke beperking” en de doelgroep “ouderen” die het leuk vindt een dagje uit te gaan en wellicht de “nostalgische kermis” nog eens willen herbeleven. Deze dag organiseren wij in nauwe samenwerking met een aantal “Spitsen” van stichting GOAL. We willen u van harte uitnodigen om deel te nemen aan dit gezellige dagje uit! Het park is deze dag speciaal voor deze doelgroepen gereserveerd. Dit betekent dat attracties zijn aangepast, de in- en uitstaptijd verruimd en er staan extra mensen bij de attracties om u te ondersteunen. Naast deze aanpassingen bieden wij nog een bakje patat met een snack, een ijsje en de hele dag door gratis koffie/thee of ranja aan. Naast vele nieuwe attracties is er extra theater en muziek op deze dag in het park. Mocht je geen uitnodiging hebben ontvangen maar hier toch graag naar toe willen? Mail dan naar info@stichtinggoal.nl

Lees meer