05 feb, 2023

Goorse ondernemers maken impact!

Stichting Goal kent sinds kort naast zijn “Spitsen” ook ware “Pin(T)chhitters”. Dat zijn bedrijven die in de laatste minuten van hun werkweek SCOREN vóór en mét iemand, die behoefte heeft aan meer sociaal contact!

Eenzaamheid is in de huidige tijd  een steeds groter wordend probleem. Er zijn veel mensen die behoefte hebben aan meer aanspraak, maar die niet bij machte zijn om dit zelf te regelen. Hoe gaaf is het dan dat er bedrijven opstaan en zeggen dat zij hun #VrijdagmiddagBorrel een aantal keren per jaar willen nuttigen bij iemand die behoefte heeft aan aanspraak en gezelligheid ? Kortom: deze bedrijven brengen leven in de brouwerij!!

Stichting GOAL heeft het idee uitgewerkt en de Gemeente Hof van Twente heeft het als project omarmt met een subsidie. De pilot van het project loopt in #Goor en hier wordt door de Goorse ondernemers héél enthousiast op gereageerd! Het is UNIEK dat ondernemers met elkaar op deze manier een vuist maken tegen dit groeiende maatschappelijk probleem in hun eigen stad. Er zijn nu al zo’n 15 bedrijven die hebben aangegeven hieraan mee te willen werken. In tweetallen bezoeken zij dan iemand uit hun woonplaats die het fijn zou vinden dat er bezoek komt. Zij krijgen een 'VrijMiGoal-tas' mee die rijkelijk gevuld is met allerlei lekkers voor een geslaagde vrijdagmiddagborrel. Het eerste bezoek zal worden begeleid door een scout van GOAL, iemand die al bekend is bij degene waar bezoek zal plaats vinden. Op die manier proberen we drempels te verlagen en om de 1e bezoekjes soepel te laten verlopen.

Het is feitelijk een nieuwe vorm van “noaberschap” zoals ze dat in Twente zeggen en het heeft veel potentie als vorm om te groeien. Want wie wil er nou geen bezoek, als je dat wilt maar het zelf maar mondjesmaat krijgt? En welk bedrijf wil nou niet zijn/haar eigen “Tante Rikie” zoals de Zwarte cross dat ook heeft? Kortom: genoeg redenen om dit met elkaar tot een groot succes te maken!

“Vier het leven SAMEN” dat is dé ultieme GOAL!!


Meer nieuws

15 sep, 2023

Rijen dik .........dat hoort bij de kermis.

Het zonnetje prijkte al vroeg in de ochtend aan de hemel. Ook zonnige gezichten op De Twentse Zorgcentra. Het is kermis op de LosserHof en iedereen mag er naar toe. Dus ook bewoners van ‘t Bouwhuis Enschede en de Colckhof Almelo. Die waren er dan ook, hoe gaaf is dat!? Recreatie De Twentse Zorgcentra had eerst een prikkelarme/ stilte-kermis bedacht, waarbij de attracties zonder muziek en lampjes draaien. Voor sommige bewoners een geweldige ervaring! De mensen van Quinnect uit Nijverdal waren meteen onder de indruk. Vooral omdat het hun eerste activiteit met Stichting GOAL was. Het was hun taak om bewoners te helpen met in- en uitstappen en de veiligheid rond de attracties te borgen, samen met de vrijwilligers en medewerkers van DTZC. Dat is ze SUPER gelukt! Na een klein uurtje ging de muziek weer aan en begonnen de lichtjes te branden. Het lokte vele bewoners naar de mooiste activiteit van het jaar!! Rijen dik voor de oliebollen- en patatkraam. Want dat hoort bij de kermis. ‘s Middags werd Quinnect afgelost door een team van Winza Outdoor Covers. Zij zijn gepokt en gemazeld in het werk op de kermis en weten wat hen te doen staat, aangezien ze al een paar jaartjes meedraaien. Het plezier en enthousiasme was als vanouds. De kermis werd GEVIERD! Lachende gezichten bij bewoners, personeel, vrijwilligers en zelfs bij de kermis- exploitanten! Het voelde weer als een SUPER GOAL! Iets om TROTS op te zijn!!

Lees meer

14 sep, 2023

Zwieren en zwaaien op de kermis

Een lekker patatje met snack was de aftrap voor de mensen van Heutink om er flink tegenaan te gaan op de kermis van de LosserHof, locatie van De Twentse Zorgcentra De attracties stonden weer klaar, de tent was opgezet en ingericht door Recreatie De Twentse Zorgcentra met een bar, discotafel en sfeerverlichting. De bewoners stonden te popelen om naar de kermis te gaan. Bij de attracties stond personeel van De Twentse Zorgcentra op vrijwillige basis om de bewoners op een veilige manier de kermis te laten beleven. Zij werden daarbij ondersteund door de mensen van Heutink . Het leverde louter en alleen lachende gezichten op. De kermis is begonnen. Vanavond was de aftrap en morgen overdag blijft het zwieren en zwaaien nog doorgaan!! Top dat zoiets kan bij een zorgorganisatie!!

Lees meer