14 apr, 2023

Het Twentse boerenleven ervaren...

Het was weer een middag vol hoogtepunten voor de bewoners van TMZ het Weggeler uit Almelo. Zij gingen mee naar de makste koeien van Nederland om daarmee te “knuffelen”. Die koeien staan of liggen in Geesteren bij boerderij de Koel’nbekke.

In het kader van Maatschappelijke Betrokkenheid én teambuilding waren de mensen van Stichting Stuiver mee om de bewoners van Het Weggeler te begeleiden. 

Het begon met een heerlijke gezamenlijke lunch, want zonder een goeie maagvulling kun je natuurlijk niet lekker ontspannen. Daarna werden de bewoners de busjes in geholpen en reed de karavaan door “the middle of nowhere” naar de boerderij. 

Héérlijke koffie met zelfgebakken cake, een introductie van de boerin over het boerenbedrijf én natuurlijk het verhaal over koeien knuffelen werd met veel liefde voorgeschoteld. 

Het werd nu tijd voor de échte ervaring. Overall’s werden aangetrokken, boerenzakdoeken om gedaan, dus iedereen toog vol goede moed naar de stallen. 

Intussen had iemand van Stichting Stuiver een harmonica meegenomen en ze speelde liedjes in de stal. Het was een vrolijke boel, maar gelukkig bleef een aantal koeien wel liggen, zodat er toch geknuffeld kon worden!

Al snel werd het tijd om de overall’s weer uit te trekken en richting de borrel en de hapjes te gaan. De middag vloog om, maar met een goed humeur stapte iedereen de bus weer in. Weer een ervaring rijker! 

En als ze vanavond slapen gaan, dromen ze vast van die héérlijke knuffels van die grote koeien, maar ook zeker van die héle kleine kalfjes!! Kortom: het was weer een mooie GOAL, dus allesbehalve…….BOE!


Meer nieuws

15 sep, 2023

Rijen dik .........dat hoort bij de kermis.

Het zonnetje prijkte al vroeg in de ochtend aan de hemel. Ook zonnige gezichten op De Twentse Zorgcentra. Het is kermis op de LosserHof en iedereen mag er naar toe. Dus ook bewoners van ‘t Bouwhuis Enschede en de Colckhof Almelo. Die waren er dan ook, hoe gaaf is dat!? Recreatie De Twentse Zorgcentra had eerst een prikkelarme/ stilte-kermis bedacht, waarbij de attracties zonder muziek en lampjes draaien. Voor sommige bewoners een geweldige ervaring! De mensen van Quinnect uit Nijverdal waren meteen onder de indruk. Vooral omdat het hun eerste activiteit met Stichting GOAL was. Het was hun taak om bewoners te helpen met in- en uitstappen en de veiligheid rond de attracties te borgen, samen met de vrijwilligers en medewerkers van DTZC. Dat is ze SUPER gelukt! Na een klein uurtje ging de muziek weer aan en begonnen de lichtjes te branden. Het lokte vele bewoners naar de mooiste activiteit van het jaar!! Rijen dik voor de oliebollen- en patatkraam. Want dat hoort bij de kermis. ‘s Middags werd Quinnect afgelost door een team van Winza Outdoor Covers. Zij zijn gepokt en gemazeld in het werk op de kermis en weten wat hen te doen staat, aangezien ze al een paar jaartjes meedraaien. Het plezier en enthousiasme was als vanouds. De kermis werd GEVIERD! Lachende gezichten bij bewoners, personeel, vrijwilligers en zelfs bij de kermis- exploitanten! Het voelde weer als een SUPER GOAL! Iets om TROTS op te zijn!!

Lees meer

14 sep, 2023

Zwieren en zwaaien op de kermis

Een lekker patatje met snack was de aftrap voor de mensen van Heutink om er flink tegenaan te gaan op de kermis van de LosserHof, locatie van De Twentse Zorgcentra De attracties stonden weer klaar, de tent was opgezet en ingericht door Recreatie De Twentse Zorgcentra met een bar, discotafel en sfeerverlichting. De bewoners stonden te popelen om naar de kermis te gaan. Bij de attracties stond personeel van De Twentse Zorgcentra op vrijwillige basis om de bewoners op een veilige manier de kermis te laten beleven. Zij werden daarbij ondersteund door de mensen van Heutink . Het leverde louter en alleen lachende gezichten op. De kermis is begonnen. Vanavond was de aftrap en morgen overdag blijft het zwieren en zwaaien nog doorgaan!! Top dat zoiets kan bij een zorgorganisatie!!

Lees meer