15 sep, 2023

Rijen dik .........dat hoort bij de kermis.

Het zonnetje prijkte al vroeg in de ochtend aan de hemel. Ook zonnige gezichten op De Twentse Zorgcentra. Het is kermis op de LosserHof en iedereen mag er naar toe. Dus ook bewoners van ‘t Bouwhuis Enschede en de Colckhof Almelo. Die waren er dan ook, hoe gaaf is dat!?

Recreatie De Twentse Zorgcentra had eerst een prikkelarme/ stilte-kermis bedacht, waarbij de attracties zonder muziek en lampjes draaien. Voor sommige bewoners een geweldige ervaring!

De mensen van Quinnect uit Nijverdal waren meteen onder de indruk. Vooral omdat het hun eerste activiteit met Stichting GOAL was. Het was hun taak om bewoners te helpen met in- en uitstappen en de veiligheid rond de attracties te borgen, samen met de vrijwilligers en medewerkers van DTZC. Dat is ze SUPER gelukt! Na een klein uurtje ging de muziek weer aan en begonnen de lichtjes te branden. Het lokte vele bewoners naar de mooiste activiteit van het jaar!!

Rijen dik voor de oliebollen- en patatkraam. Want dat hoort bij de kermis.

‘s Middags werd Quinnect afgelost door een team van Winza Outdoor Covers. Zij zijn gepokt en gemazeld in het werk op de kermis en weten wat hen te doen staat, aangezien ze al een paar jaartjes meedraaien. Het plezier en enthousiasme was als vanouds. De kermis werd GEVIERD! Lachende gezichten bij bewoners, personeel, vrijwilligers en zelfs bij de kermis- exploitanten! Het voelde weer als een SUPER GOAL! Iets om TROTS op te zijn!!


Eerst zie je de foto's van de ochtend waarbij de mensen van Quinnect uit Nijverdal meegeholpen hebben.

De gehele middag tref je hieronder in een fotoreportage met het team van Winza Outdoor Covers.

Meer nieuws

09 dec, 2023

Adventstocht LosserHof met maar liefst 707 kaarsjes

LosserHof was vrijdagavond in de ban van de Adventstocht! Het was er ook een perfecte avond voor. Het was lekker zacht weer en een beetje mistig, waardoor de lichtjes iets mystieks kregen. Het geluid van de vele Midwinterhoornblazers deed de rest. De afdeling Recreatie en het Pastoraat van De Twentse Zorgcentra hadden de tocht geweldig voorbereid. Sfeervolle decors onderweg waarin de Jozef’s, Maria’s, Engelen, herders etc. hun deel van het Kerstverhaal konden vertolken. Maar liefst 707!!! kaarsjes onderweg die de route aangaven. Mensen van de Grolsch én By Björn waren er voor de extra ondersteuning op de groepen, zodat vele bewoners tóch nog mee konden op reis naar dat verre “Bethlehem” (hoewel een aantal bewoners “Bentelo” ook goed vond!!) Dank aan iedereen die betrokken was bij deze geweldige Adventstocht!!

Lees meer

07 dec, 2023

De eerste adventstocht en meteen al een betoverende start

Het was de eerste, en meteen al een betoverende start, van de adventstochten op De Twentse Zorgcentra. Op locatie ‘t Bouwhuis hadden de afdelingen Recreatie en Pastoraat de boel magisch versierd. Ze hadden veel enthousiaste collega’s en vrijwilligers opgetrommeld die werden ingezet als spelers die het levende kerstverhaal vertolkten. De betoverende sfeer van 600!!!!! kaarsjes onderweg en de kerstmuziek maakten deze avond werkelijk onvergetelijk!! Spits HEBO Kozijnen B.V. uit Hengevelde was er als spits deze avond als de extra ondersteuning voor de woongroepen. Zij zorgden ervoor dat élke bewoner kon meegenieten van dit sfeervolle tafereel! Daarnaast verrichtten zij de nodige hand- en spandiensten bij de vuurkorven en de muziek. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit wondermooie schouwspel!! Op naar een mooie Kerst!

Lees meer