03 okt, 2022

Schatkist bij FC Twente

Eindelijk was 'ie er weer een keer voor Stichting Goal: “De schatkist van FC Twente”.

De schatkist zat zoals gebruikelijk weer vol met verhalen & attributen van de geschiedenis van FC Twente en werd dit keer aangevuld met de mooie verhalen van bewoners van Livio Wonen met Zorg die ook veel mooie herinneringen aan FC Twente hebben.

Ze keken er echt naar uit, de bewoners van de locaties Livio Twekkelerveld en Het Wiedenbroek. Op maandagmiddag de bus in en óp naar de De Grolsch Veste waar ze, zo bleek, nog nooit waren geweest.

Een uitstapje was het ook voor de mensen van Koninklijke Grolsch N.V. die deze middag in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen de ondersteuning verzorgden. Bewoners en ondersteuners hadden samen veel plezier. Er werden over- en -weer prachtige verhalen uitgewisseld. Mede door de vele foto’s in het museum die heel veel herinneringen opriepen. De mensen van de Grolsch toonden zich ware ondersteuners en toehoorders waar de bewoners héérlijk tegenaan konden kletsen. En Jacques en Henk van FC Twente, scoren in de wijk waren echte gastheren en vertelden prachtige anekdotes en leuke weetjes over FC Twente.

De kleedkamer, de dug-out en het museum....... het maakte allemaal veel indruk. Er werd naderhand, onder het genot van een hapje en sapje nog lekker na gekletst. Het was een heerlijke middag met veel gescoorde GOAL’s voor iedereen!!

Meer nieuws

20 mrt, 2023

IJsfestijn wederom een geweldig succes!

Het ijsfestijn vandaag was er eentje om niet snel te vergeten. Zaterdag 18 maart 2023. Bij aankomst werden de gasten (van TMZ TriviumMeulenbeltZorg, De Twentse Zorgcentra, Verpleeghuis Herfstzon Goor, Stichting Franje Hof van Twente en Zorggroep Sint Maarten) voor de hoofdingang al muzikaal en warm ontvangen door dweilorkest De "Hofbloazers", in een heerlijk lentezonnetje. Binnen was er koffie/thee met een lekkere koek en werd iedereen welkom geheten door Paul Gelen van Stichting Goal en Gianni Romme van Ijsbaan Twente. Eerst was er een mooie show door 4 kunstschaatssters van TRKV Pirouette en daarna kon iedereen zelf op het ijs. Dit was mogelijk dankzij de vele vrijwilligers van Huuskes en Reggeborgh Marathonteam. Lopend, schuifelend, schaatsend en in de rolstoel over het ijs. Tussendoor kon er ook nog worden genoten van een heerlijke kom snert. De sfeer zat er deze middag goed in en iedereen vermaakte zich opperbest. Als afsluiting was er nog de race van 'rolstoel & schaatser combi's'. Na de prijsuitreiking werden Gianni en Loes bedankt voor hun inzet bij dit evenement en in de bloemetjes gezet. Zij vertrekken bij de ijsbaan maar maken zich er sterk voor om deze mooie traditie in Twente voort te zetten. Gezien de vele lachende gezichten is er ook op het ijs volop gescoord! #GOAL !!! Ook verscheen er op zondag een enorm leuk stuk in de Twentse Tubantia, lees je mee? Nog een laatste keer met Gianni Romme de Enschedese ijsbaan rond, in een rolstoel | Enschede | tubantia.nl

Lees meer

01 mrt, 2023

Datum GOAL-Waarbeekdag bekend

In navolging op het grote succes van voorgaande edities, hebben we op vrijdag 12 mei wederom attractiepark de Waarbeek in Hengelo tussen 10.00 en 15.30 uur afgehuurd voor de doelgroep “mensen met een verstandelijke beperking” en de doelgroep “ouderen” die het leuk vindt een dagje uit te gaan en wellicht de “nostalgische kermis” nog eens willen herbeleven. Deze dag organiseren wij in nauwe samenwerking met een aantal “Spitsen” van stichting GOAL. We willen u van harte uitnodigen om deel te nemen aan dit gezellige dagje uit! Het park is deze dag speciaal voor deze doelgroepen gereserveerd. Dit betekent dat attracties zijn aangepast, de in- en uitstaptijd verruimd en er staan extra mensen bij de attracties om u te ondersteunen. Naast deze aanpassingen bieden wij nog een bakje patat met een snack, een ijsje en de hele dag door gratis koffie/thee of ranja aan. Naast vele nieuwe attracties is er extra theater en muziek op deze dag in het park. Mocht je geen uitnodiging hebben ontvangen maar hier toch graag naar toe willen? Mail dan naar info@stichtinggoal.nl

Lees meer