10 okt, 2023

Varen met de Quincy, 12 dagen op rij.

De komende 2 weken heeft Stichting GOAL de Quincy afgehuurd. De rolstoelboot van de Stichting Varen met Wielen is speciaal naar Doesburg gekomen om met de bewoners van TMZ TriviumMeulenbeltZorg , Zorggroep Sint Maarten , De Twentse Zorgcentra en Verpleeghuis Huize Herfstzon Goor te varen. Hieronder zullen we een soort van dagelijkse blog bijhouden over hoe de dagen zijn ervaren en verlopen, uiteraard met mooie foto's toegevoegd.

Vandaag is de eerste dag met bewoners van Huize Herfstzon uit Goor. Het ultieme gevoel van rust, ruimte en vrijheid op de Oude IJssel werkt haast therapeutisch. 

Voor het eerst nu een vaarroute naar Doetinchem met onderweg een grote sluis en mooie bruggetjes. En dat met een overheerlijke najaarszon!! Het kan slechter…..

Natuurlijk is de gehele dag verder verzorgd met eten en drinken én met de extra gezelligheid van de gastvrouwen en de schippers van de Quincy.

Vandaag is de eerste vaardag en de komende weken vallen er ongetwijfeld nog meer mooie GOALs!! 

We kijken er al  naar uit!!  Schip Ahoy!!

Vandaag de 2e vaardag op de Quincy van Stichting Varen met Wielen.

Te gast vandaag TMZ Het Hof met de afdelingen Weusthag 1&2 met begeleiding door Marian.

Jan mocht vandaag ook mee en genoot volop en zijn dochter Jolanda genoot dat haar vader genoot. En stiekem vond ze het zelf ook helemaal geweldig!

Stagiair Britt zag dat de bewoners helemaal in de relax-stand kwamen. Bert werd eventjes wat 'zeeziek' maar dit ging gelukkig al snel weer over en de patat ging er heerlijk in. Samen met zijn zus Wilma genoot hij van het samen zijn en van de mooie vaart. Rietje zorgde telkens dat de afwas weer keurig in de keukenkastjes werd opgeruimd, Ben werd aan het werk gezet in de sluizen en Ineke maakte aan boord zelfs een dansje. Kortom dit was wederom een dagje optimaal GENIETEN!

Ook de schippers van de #Quincy genoten van deze leuke groep, op naar de dag van morgen….

Vaardag 3 met de Quincy van Stichting Varen met Wielen. Vandaag wederom met gasten vanuit TMZ TriviumMeulenbeltZorg  Dit keer een vrolijk gestemde groep dames en heren vanuit de locatie TMZ De Theresiahof uit Bornebroek. Het weer zat vandaag niet echt mee door bewolking en regen maar desondanks zat de stemming er bij de gasten wel goed in!  

Aan boord was er een goed humeur, sfeervolle muziek, heerlijke friet & snacks, een wijntje, biertje of een advocaatje met slagroom en dan gezellig met elkaar met de muziek meezingen. Zo vloog ook deze mooie vaardag weer (te) snel voorbij.

Dag 4:

Vandaag was het een geweldige dag voor de bewoners van TMZ Het Weggeler uit Almelo op de boot van Stichting Varen met Wielen. Buiten was het bewolkt, maar aan boord van de 'Quincy' scheen de zon. Heel gezellige gasten vandaag en ze genoten zo van deze dag! Van de mooie omgeving rondom de Oude IJssel en de vogels op en rond het water, de grote sluis en bruggen. En ineens stond er rond lunchtijd weer een ouderwets GROTE zak patat! Dáár werd héérlijk van gesmuld!

Door de dag heen werd er muziek gedraaid. De ene keer een rustig luisterliedje en dan weer een oude kraker die luidkeels werd meegezongen!

Er is weer een prachtige GOAL gescoord vandaag! YEAH!!  Dat vonden zeker de GOAL-hostessen van vandaag, Wilma en Bernadette ❤️

Dag 5:

Ook op zaterdag voer de Quincy “gewoon” voor Stichting GOAL! Wat een hartelijkheid en warmte van de schippers van Stichting Varen met Wielen. Een unieke samenwerking met mensen die het hart op de goede plek hebben!!

Vandaag was Verpleeghuis Huize Herfstzon Goor weer de gelukkige die mee de Oude IJssel op mocht. Met een heerlijk najaarszonnetje werden de gasten ontvangen door Manon & Maarten, de hostessen vanuit Stichting GOAL deze dag. Ze hadden de koffie al klaar toen de groep aankwam en dat werd juichend ontvangen! De route vanuit Doesburg naar Doetinchem v.v. is er één waarbij je de vingers bij aflikt! Dat gold trouwens ook voor de GROTE zak patat met heerlijke snacks van Café Cafetaria Wijnbergen, waarop alle gasten dagelijks getrakteerd worden. 

Extra speciaal vandaag was de live muziek van Manon . Mooie meezingers en ook dijenkletsers. De mensen van Huize Herfstzon hebben Genoten.

Met de hoofdletter G (van GOAL)


16-10-2023, dag 6

Vandaag kwamen onze gasten vanuit Zorggroep Sint Maarten uit Losser aan boord van de Quincy van Stichting Varen met Wielen.

De bewoners van Oldenhove en Maartens-Stede  (Kraesgenberg 1 en 2) genoten vandaag van de boottocht van Doesburg naar Doetinchem. Het was fris maar het zonnetje scheen waardoor het toch heerlijk vertoeven was op de Oude IJssel.  In Doetinchem werd tussen de middag lekker genoten van de patat en snacks. Na deze smakelijke onderbreking 'aan de wal' voor een uurtje werd er weer koers gezet richting Doesburg. 

Met in de verte de toren van Doesburg, die langzaam dichterbij kwam, werd er nog even gezongen en gedanst onder het genot van een heerlijk borreltje.

Het was een super geslaagde dag mede dankzij de goede zorgen van de scheepsbemanning vandaag.

Joke, Sjors, Roel & Jur: ontzettend bedankt!

17-10-2023, dag 7

Vandaag gingen bewoners en begeleiding van de locatie Gravenstate uit Denekamp mee op de Quincy van Stichting Varen met Wielen. Ook deze locatie van Zorggroep Sint Maarten was uitgenodigd door Stichting Goal om samen een dagje te genieten van een heerlijke vaartocht over de Oude IJssel. Een heerlijke zonnige dag en verder met werkelijk alle ingrediënten aanwezig. Naast koffie/thee was er ook een biertje, een wijntje, een advocaatje of een heerlijk sapje. Maar ook lekkere bonbons en de zelf gemaakte appel-kaneel cake (gemaakt door Annie!!) waren een succes. Zo ook de live-muziek op de accordeon. Van de lunch met patat en een lekkere snack werd ook heerlijk genoten, gewoon lekker 'met de vingers' zoals vroeger! Ook werden er vandaag achter het roer weer meerdere kapiteins opgeleid.  Kortom, er is op en top genoten!!

18-10-2023, dag 8

Vandaag opnieuw een prachtige boottocht met de Quincy op de oude IJssel van Doesburg naar Doetinchem en weer terug .

Dit keer met Zorggroep Sint Maarten, locatie Gereia uit Oldenzaal . Een geweldige groep dames. Ze werden onder begeleiding van Gabrielle, Charon, Martine en Vincent in de watten 

gelegd. Lekker aandacht voor elkaar. Koffie met iets lekkers en natuurlijk die overheerlijke patat en snack. Het is gewoonweg een feestje. Er werd dan ook uit volle borst gezongen onder het genot van een wijntje en een advocaatje.

Stichting Varen met Wielen verwent samen met Stichting GOAL de mensen die het zo nodig hebben!!  Bedankt voor deze mooie samenwerking! En de mensen van Gereia natuurlijk dank voor jullie hartelijkheid!!


19-10-2023

Wat een prachtige dag weer op de Oude IJssel, een fijne dag vol warmte en zonnestralen (letterlijk en figuurlijk). Vandaag kwamen de gasten op de #Quincy vanuit De Twentse Zorgcentra, locatie 't Bouwhuis in Enschede.

Ze hebben volop genoten van deze mooie boottocht! Van de warme aandacht en belangstelling vanuit de bemanning van Stichting Varen met Wielen ! Maar ook van de aanwezige koffie, thee, fris en zelf een lekker advocaatje! Ook de 'vette hap' ging erin als..... friet.

Marijke, Richard, Dirk-Jan, Deborah, Theo, Nasso, Evert-Jan en Gonny hadden een topdag en zijn de vrijwilligers op deze dag heel erg dankbaar.


20-10-2023

Vanuit de afdeling Recreatie van De Twentse Zorgcentra kregen we al een “verontrustende” app; “zijn er wel zwemvesten aan boord van de Quincy? Want het is op de boot bijna net zo nat als eronder !” 

Het mocht de pret niet drukken, want de bewoners en begeleiding van Ulenkateweg 10 van de Losserhof hebben genoten van de boottocht! Weliswaar niet teveel op het dek, maar binnen was het goed vertoeven met DJ Wesley, de dans-moves van Marcel en de overheerlijke hapjes een drankjes aan boord.

Een kleine Party-boot dus waar binnen de zon scheen en buiten de regen bleef aanhouden.

De hostes van de dag,  Wendy en Karin zagen dat het goed was. Blije gezichten, alsof er een GOAL was gescoord……Klopt helemaal!! De finale-dag met de Quincy was er één om in te lijsten. Bewoners van de Hilverbeek van De Twentse Zorgcentra hadden de eer om “alles” aan boord op te maken. 

Het weer was ten opzichte van gisteren méér dan mooi! Een heerlijk najaarszonnetje scheen met regelmaat door de wolken waardoor de één na de ander lekker vóór of achter op het dek ging.

NATUURLIJK was er muziek aan boord waardoor er luidkeels mee werd gezongen en gedanst. Met Suzan en Silas als de jonge hosten van GOAL was dat natuurlijk extra genieten!! Uiteraard waren ook deze dag de overheerlijke patat en snacks van Café Cafetaria Wijnbergen niet te versmaden.

Goedlachs stapte iedereen vanaf de boot de bus weer in, terug vanuit Doesburg naar Almelo.


Onze vaarten met de mooi aangepaste rolstoelboot de Quincy van de Stichting Varen met Wielen zitten er weer op voor dit jaar. Veel bewoners van Verpleeghuis Huize Herfstzon Goor, TMZ TriviumMeulenbeltZorg, Zorggroep Sint Maarten  en De Twentse Zorgcentra hebben Genoten (met de hoofdletter G van GOAL)!!

Dank aan alle passagiers, begeleiders, schippers en vrijwilligers/hostessen. 

Het waren 12 FANTASTISCHE GOALS!!

Meer nieuws

16 feb, 2024

Dit jaar wordt er weer flink gescoord!

Momenteel zijn we druk bezig met onze jaarplanning en alle evenementen die gaan plaatsvinden, de eerste flyers zijn gemaakt, dit gaat wederom een geweldig jaar worden waarin we volop tot scoren zullen komen!

Lees meer

08 feb, 2024

Welkom aan boord Platvoet Beveiligingssystemen B.V. uit Oldenzaal!

Stichting GOAL is trots om een nieuwe spits in ons team te kunnen presenteren.! Welkom aan boord bij ons Platvoet Beveiligingssystemen B.V. uit Oldenzaal! Enthousiast om samen de krachten te gaan bundelen met deze spits van het juiste kaliber. Samen gaan we met mooie activiteiten scoren voor mensen met een langdurige zorgbehoefte. Daarmee voegen we waarde toe en maken we maatschappelijk ook impact! Op de foto stralen de directeuren Boudewijn Platvoet Robert Jan Nijhuis en onze eigen Luc Beld. We gaan voor een mooie samenwerking, met geweldige evenementen voor onze doelgroep!

Lees meer