27 jan, 2023

VrijMiGOAL, we gaan beginnen!

VrijMiGOAL

Het is bijna zover, na flink veel tijd en energie in dit project te hebben gestopt gaan we binnenkort beginnen, leest u even mee?

We leven in een tijd dat we allemaal wat ouder worden en dat is natuurlijk geweldig, want het leven is kostbaar! We moeten daar met volle teugen van genieten, nietwaar?

Maar ouder worden brengt soms ook wat ongemakken met zich mee. We kennen allemaal de uitspraak “Ouderdom komt met gebreken” en daar staat niemand alleen in. Het overkomt ons allemaal en het is de kunst om daar zo goed mogelijk mee om te gaan!

Hopelijk wordt u omringd door familie, vrienden en kennissen die regelmatig langskomen. Zomaar even voor de gezelligheid, om er even op uit te gaan, of een klusje te doen. Dat is veel waard en het haalt u even uit de dagelijkse sleur. Toch horen we vaak dat een beetje extra contact met anderen, het leven nóg mooier zou kunnen maken!

Nu zijn er veel bedrijven in uw woonplaats die op vrijdagmiddag met het personeel wat drinken. Dat noemen ze de “Vrijdagmiddag borrel”. Ze hebben daar ook een afkorting voor: “VrijMiBo”. Dat is altijd erg gezellig en iedereen leert elkaar dan op een andere manier kennen.

Er zijn ook veel bedrijven die het belangrijk vinden om wat maatschappelijks te doen. En daar is Stichting GOAL voor. Want Stichting GOAL kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat er verbindingen komen tussen het bedrijfsleven en mensen die behoefte hebben aan wat extra gezelligheid. In Twente noemen we dit ook wel "leven in de brouwerij". En wat zou er dan mooier zijn dat er mensen vanuit het bedrijfsleven, op vrijdagmiddag, de gezelligheid en de borrel komen meenemen naar ú? Dit noemen we dan de VrijMiGOAL.

Hoe dit er dan uit ziet laten we u in onderstaande korte filmpje zien. 

https://www.stichtinggoal.nl/vrijmigoalgoal.mp4  

Op dit moment worden de matches gemaakt tussen de eerst VrijMiGOAL kandidaten en de bedrijven (deze noemen we Pin(T)chhitters), dit omdat ze in de laatste minuten van hun werkweek nog zullen scoren.

We verwachten dat de eerste VrijMiGOALS vanaf 24 februari zullen gaan plaatsvinden.

Meer nieuws

20 mrt, 2023

IJsfestijn wederom een geweldig succes!

Het ijsfestijn vandaag was er eentje om niet snel te vergeten. Zaterdag 18 maart 2023. Bij aankomst werden de gasten (van TMZ TriviumMeulenbeltZorg, De Twentse Zorgcentra, Verpleeghuis Herfstzon Goor, Stichting Franje Hof van Twente en Zorggroep Sint Maarten) voor de hoofdingang al muzikaal en warm ontvangen door dweilorkest De "Hofbloazers", in een heerlijk lentezonnetje. Binnen was er koffie/thee met een lekkere koek en werd iedereen welkom geheten door Paul Gelen van Stichting Goal en Gianni Romme van Ijsbaan Twente. Eerst was er een mooie show door 4 kunstschaatssters van TRKV Pirouette en daarna kon iedereen zelf op het ijs. Dit was mogelijk dankzij de vele vrijwilligers van Huuskes en Reggeborgh Marathonteam. Lopend, schuifelend, schaatsend en in de rolstoel over het ijs. Tussendoor kon er ook nog worden genoten van een heerlijke kom snert. De sfeer zat er deze middag goed in en iedereen vermaakte zich opperbest. Als afsluiting was er nog de race van 'rolstoel & schaatser combi's'. Na de prijsuitreiking werden Gianni en Loes bedankt voor hun inzet bij dit evenement en in de bloemetjes gezet. Zij vertrekken bij de ijsbaan maar maken zich er sterk voor om deze mooie traditie in Twente voort te zetten. Gezien de vele lachende gezichten is er ook op het ijs volop gescoord! #GOAL !!! Ook verscheen er op zondag een enorm leuk stuk in de Twentse Tubantia, lees je mee? Nog een laatste keer met Gianni Romme de Enschedese ijsbaan rond, in een rolstoel | Enschede | tubantia.nl

Lees meer

01 mrt, 2023

Datum GOAL-Waarbeekdag bekend

In navolging op het grote succes van voorgaande edities, hebben we op vrijdag 12 mei wederom attractiepark de Waarbeek in Hengelo tussen 10.00 en 15.30 uur afgehuurd voor de doelgroep “mensen met een verstandelijke beperking” en de doelgroep “ouderen” die het leuk vindt een dagje uit te gaan en wellicht de “nostalgische kermis” nog eens willen herbeleven. Deze dag organiseren wij in nauwe samenwerking met een aantal “Spitsen” van stichting GOAL. We willen u van harte uitnodigen om deel te nemen aan dit gezellige dagje uit! Het park is deze dag speciaal voor deze doelgroepen gereserveerd. Dit betekent dat attracties zijn aangepast, de in- en uitstaptijd verruimd en er staan extra mensen bij de attracties om u te ondersteunen. Naast deze aanpassingen bieden wij nog een bakje patat met een snack, een ijsje en de hele dag door gratis koffie/thee of ranja aan. Naast vele nieuwe attracties is er extra theater en muziek op deze dag in het park. Mocht je geen uitnodiging hebben ontvangen maar hier toch graag naar toe willen? Mail dan naar info@stichtinggoal.nl

Lees meer